Live

Senatul a votat. Părinții vor avea zile libere plătite când școlile se închid din cauza vremii

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatul a adoptat, miercuri, un proiect care prevede acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decise de către autorități.

Propunerea legislativă privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ a fost adoptată în plenul Senatului cu 64 de voturi „pentru”, trei voturi „împotrivă” și 19 abțineri.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ, citat de Mediafax.

„Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ”, prevede proiectul.

Zilele libere plătite se vor acorda la cerera unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

Inițiatorii, mai mulți parlamentari PSD-ALDE, propun ca zilele libere plătite să fie acordate pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea unităților de învățământ.

Senatul a adoptat propunerea legislativă în calitate de primă Cameră sesizată, Camera Deputaților fiind decizională.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noi reguli pentru șoferii care au permisul furat, pierdut sau deteriorat. Un proiect al MAI îi scapă de cozile la ghișee

Jocurile de noroc vor fi eliminate doar în localitățile cu sub 15.000 de locuitori. Opoziția acuză "blat" între Coaliție și industrie

Daniel Toda va retrage proiectul de eutanasiere a pisicilor fără stăpân după ce a primit "mesaje oribile": "Dar o fac cu inima strânsă"

PSD: AUR a votat în comisii în unanimitate proiectul cu copiii. Terminaţi cu minciuna şi manipularea oamenilor!

Partenerii noștri