Noi reguli pentru șoferii care au permisul furat, pierdut sau deteriorat. Un proiect al MAI îi scapă de cozile la ghișee

Data actualizării: Data publicării:
mana unui sofer pe volan
Valabilitatea permiselor de conducere ar putea crește de la 10 la 15 ani. Șoferii care le pierd vor putea obține onlien duplicatul. Foto: Profimedia Images

Șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau le-a fost furat ar putea obține online duplicatul actului, potrivit unui proiect de lege. Pentru permisul expirat, însă, regulile rămân aceleași. 

Șoferii care au permisul furat, pierdut sau deteriorat nu vor mai fi nevoiți să meargă la sediul Direcției permise și înmatriculări și să depună toate actele fizic, așa cum fac în prezent, ci vor putea depune actele online, dacă acest proiect va fi aprobat.

Este vorba despre un proiect propus de Ministerul de Interne, care îi va scăpa pe șoferi de cozile de la ghișee.

Este și un ajutor pentru șoferii care au obținut permisul în altă localitate decât în cea în care locuiesc în prezent astfel, ei nu vor mai fi nevoiți să meargă până în localitatea de proveniență pentru a-și ridica duplicatul pentru permis.

De asemenea, șoferii pot cere să primească o dovadă a duplicatului de permis până îl vor obține. Ei pot cere ca permisul să fie expediat la adresa specificată.

Proiectul nu se aplică în cazul permisului expirat.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri