Live

Tăriceanu: ALDE a decis să rămână la guvernare

Data actualizării: Data publicării:
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că formațiunea pe care o conduce a votat să continue colaborarea cu PSD. El a adăugat că îi propune premierului să analizeze dacă este nevoie de „o remaniere largă” sau de o restructurare a Guvernului.

Am hotărât astăzi cu colegii să avem o anumită recalibrare a relației cu PSD, pentru ca viitorul coaliției să fie asigurat. Pentru că toți colegii au plecat de la premiza că este nevoie de continuitate și stabilitate politică. Am solicitat și un vot în privința continuării colaborării în cadrul coaliției și la guvern cu PSD.Votul a fost covârșitor, s-au înregistrat doar două abțineri. Unul din partidele de opoziție chiar a declarat că nu vrea să participe la guvernare. Nu au această capacitate de a-și asuma responsabilitatea grea a unei guvernări. În aceste condiții am decis să fim parte a coaliției de guvernare. Am consultat-o și pe doamna Dăncilă, și ei au același punct de vedere. Vom continua guvernarea”, a spus Călin Popescu Tăriceanu după ședința conducerii ALDE.

Am să îi propun doamnei ministru să analizeze dacă este nevoie de o remaniere mai largă sau chiar de o restructurare a guvernului. Nu mă refer numai la persoane, ci la structura guvernului. O să schimbăm sau o să introducem câteva reguli în ceea ce privește funcționarea coaliției de guvernare, vom avea regulat ședințe formale ale coaliției în care vom luă deciziile importante. Altfel, ceea ce s-a întâmplat o bună bucată de vreme, ALDE a avut o atitudine foarte corectă, onestă, solidară în coaliție, au fost situații însă când am fost puși în decizii deja luate”, a mai spus șeful ALDE.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă: Mi-a venit în minte pilda fiului risipitor. Cei ce rătăcesc azi prin lume vor realiza în final că adevăratul liberalism e la PNL

PNL anunță pași în procesul de fuziune prin absorbţie cu ALDE. „S-au stabilit normele de reprezentare în structurile de conducere”

Barna: Dacă noi rămâneam în guvern, eram un fel de ALDE. Eram ciuca miştourilor naţionale

Fostul senator ALDE, Ilie Niţă, a scăpat de condamnarea de 8 ani, după ce faptele s-au prescris și prejudiciul a fost achitat

Partenerii noștri