Barna: Dacă noi rămâneam în guvern, eram un fel de ALDE. Eram ciuca miştourilor naţionale

Data publicării:
dan barna sustine un discurs
Dan Barna spune că dacă ar fi rămas în guvern, USR astăzi ar fi fost la fel ca ALDE şi acel guvern nu ar fi făcut reforme. Foto:Inquam Photos / George Călin

Vicepreşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat joi seara că dacă ar fi rămas în guvern, USR astăzi ar fi fost la fel ca ALDE şi acel guvern nu ar fi făcut reforme.

"Dacă în contextul acela cu ieşirea de la guvernare, noi rămâneam în guvern, acum eram un fel de ALDE, pentru că noi eram într-o echipă şi când, la zece minute, coechipierul tău îţi trage un glonţ în genunchi, îţi mai trage încă unul, îţi mai trage încă unul şi tu rămâi acolo, nu aveai ce credibilitate să ai. Acel guvern nu ar fi făcut reforme. (...) Noi rămânând acolo, s-ar fi scufundat în societate percepţia, rămân şi ei la ciolan, acolo. Le-au dat afară trei miniştri şi au rămas. Eram ciuca miştourilor naţionale", a afirmat Dan Barna, la lansarea cărţii lui Cristian Ghinea, "Cine a făcut România: Răscrucile noastre".

Barna a spus că ieşirea de la guvernare a validat USR în politica românească şi tocmai acest gest politic a făcut ca acest partid să fie respectat azi de celelalte partide, potrivit Agerpres.

"Faptul că noi am făcut un gest fără precedent politic, în istoria modernă - pentru că Hunor ne zicea: hai măi, că nu pleacă câinele de la măcelărie, nu o să plecaţi nicăieri, o să vă daţi un pic ochii peste cap şi o să rămâneţi aici, unde să plecaţi? - faptul că am făcut o chestie care a zdruncinat foarte tare ne-a validat şi acum suntem respectaţi de toţi. Adică, la nivel de leadership naţional şi Ciolacu şi Ciucă au foarte mare consideraţie şi discută şi cu Drulă şi cu ceilalţi colegi din conducere, adică aia a fost un gest de validare pe termen lung al USR-ului. Ne-am gândit şi noi de multe ori la asta. A fost decizia corectă", a subliniat Barna.

Cristian Ghinea şi-a lansat volumul "Cine a făcut România: Răscrucile noastre", la Librăria Humanitas din Sibiu, în prezenţa lui Dan Barna şi a altor membri din filiala judeţeană, dar şi a sibienilor pasionaţi de lectură şi politică.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri