Live

Tensiuni în Guvern: ministrul Energiei o contrazice pe Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: gov.ro

Protestul minerilor a creat tensiuni în coaliţia de guvernare. Viorica Dăncilă susţine că a fost informată cu întârziere despre situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Premierul e contrazis însă chiar de ministrul Energiei. Anton Anton a declarat că, la începutul săptămânii, a avut loc la minister o întâlnire pe tema grevei ortacilor, motiv pentru care nu crede că Executivul nu ştia despre situație.

Viorica Dăncilă, premierul României: „Mi s-a adus la cunoștință cu nepermisă și suspectă întârziere, situația gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am convocat imediat o întâlnire de urgență și împreună cu miniștrii și autoritățile responsabile, am analizat ce măsuri pot fi luate astfel încât CEO să-și reia activitatea la capacitate normală”.

Anton Anton, ministrul Energiei: „Doamna prim-ministru m-a însărcinat să vin încoace. Deci eu am avut o discuţie luni, la minister, cu aproape toţi reprezentanţii cu care am avut discuţia, şi astăzi, adică mi-e greu să spun că nu ştia Guvernul, că nu ştia...”
Reporter: „Doamna premier nu-și amintește, nu ştia, a uitat, sau ce s-a întâmplat?”
Anton Anton: „Vă rog frumos întrebaţi-o pe dânsa chestia asta. Nu mă întrebaţi pe mine pentru că nu pot să răspund la o asemenea întrebare.”
Reporter: „Dumneavoastră susţineţi că aţi anunţat-o de această situaţie. Ştia de problema de la CE Oltenia? Cât de grav e ce se întâmplă? Să ajungem să oprim un grup energetic la Rovinari...”.
Anton Anton: „... ...”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Guvernul a aprobat un memorandum care modifică Acordul cu Republica Moldova cu privire la cooperarea în domeniul militar

Ciolacu dă asigurări că toate pensiile vor fi primite înainte de Paște și că în buget sunt prinși și banii pentru pensiile recalculate

România trimite un nou pachet de ajutor umanitar în valoare de milioane de lei în Fâșia Gaza

Partenerii noștri