Tensiuni în Guvern: ministrul Energiei o contrazice pe Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila gov ro
Foto: gov.ro

Protestul minerilor a creat tensiuni în coaliţia de guvernare. Viorica Dăncilă susţine că a fost informată cu întârziere despre situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Premierul e contrazis însă chiar de ministrul Energiei. Anton Anton a declarat că, la începutul săptămânii, a avut loc la minister o întâlnire pe tema grevei ortacilor, motiv pentru care nu crede că Executivul nu ştia despre situație.

Viorica Dăncilă, premierul României: „Mi s-a adus la cunoștință cu nepermisă și suspectă întârziere, situația gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am convocat imediat o întâlnire de urgență și împreună cu miniștrii și autoritățile responsabile, am analizat ce măsuri pot fi luate astfel încât CEO să-și reia activitatea la capacitate normală”.

Anton Anton, ministrul Energiei: „Doamna prim-ministru m-a însărcinat să vin încoace. Deci eu am avut o discuţie luni, la minister, cu aproape toţi reprezentanţii cu care am avut discuţia, şi astăzi, adică mi-e greu să spun că nu ştia Guvernul, că nu ştia...”
Reporter: „Doamna premier nu-și amintește, nu ştia, a uitat, sau ce s-a întâmplat?”
Anton Anton: „Vă rog frumos întrebaţi-o pe dânsa chestia asta. Nu mă întrebaţi pe mine pentru că nu pot să răspund la o asemenea întrebare.”
Reporter: „Dumneavoastră susţineţi că aţi anunţat-o de această situaţie. Ştia de problema de la CE Oltenia? Cât de grav e ce se întâmplă? Să ajungem să oprim un grup energetic la Rovinari...”.
Anton Anton: „... ...”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri