Live

VIDEO. La întâlnirea cu Papa Francisc, Viorica Dăncilă a venit cu soţul

Data actualizării: Data publicării:

Papa Francisc nu a primit la Bucureşti doar afecţiunea şi admiraţia românilor. De la Palatul Cotroceni, Suveranul Pontif a plecat cu o minge şi un tricou cu autograful lui Hagi, plus suveniruri tradiţionale şi vin vechi din podgoriile noastre, făcut în anul naşterii Sanctităţii Sale.

După ce a semnat în cartea de onoare a Palatului Cotroceni, Papa Francisc a fost copleşit de cadouri: „Avem câte ceva - avem o vâslă, semnată de campionul nostru Ivan Patzaichin şi avem şi ceva ce cred că o să vă placă - este o minge de fotbal semnată de Hagi.”.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut cont de pasiunea pentru sport a Suveranului Pontif, dar i-a oferit şi suveniruri tradiţionale: un brâu tricolor, covor oltenesc, ouă încondeiate din Bucovina, miere din Transilvania, magiun de Topoloveni, CD-uri cu muzica lui Enescu şi... „Ceva foarte personalizat pentru Sanctitatea Voastră şi în acest caz am găsit un vin care se potriveşte excelent cu data de naştere a Sanctităţii Voastre. Evident, sunt vinuri româneşti”.

Liderul spiritual al catolicilor nu a rămas dator şi a lăsat la Palatul Cotroceni cărţi şi tablouri.

Apoi a avut apoi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, care a venit împreună cu soţul ei.

După o scurtă discuţie cu prim-ministrul, Papa Francisc a primit daruri şi de la Viorica Dăncilă.

Iar aici, Sanctitatea Voastră, este un ceas făcut manual, cu o piatră, o rocă din Argentina, cu o rocă de la Etna şi cu pământ românesc. Pe spate aveţi albastru de Voroneţ”.

La rândul său, Papa i-a dăruit premierului o medalie şi câteva cărţi care să o ghideze spiritual pe Viorica Dăncilă: „Asta este o mică bibliotecă, despre bucuria adusă de familie, despre grija pentru mediu, despre sfinţire, despre tinereţe”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Femeia din România care l-a impresionat pe Papa Francisc. Suveranul pontif oferă cadou imagini cu chipul ei

Digi24, lider la audiență pe nișa televiziunilor de știri, în timpul vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc

Mesajul Vioricăi Dăncilă, după vizita Papei Francisc în România

Reacţia romilor din Blaj, la vizita Papei. Au ridicat singuri, în trei luni, biserica în care l-au primit pe Suveranul Pontif

Partenerii noștri