VIDEO. La întâlnirea cu Papa Francisc, Viorica Dăncilă a venit cu soţul

Data actualizării: Data publicării:
sot dancila

Papa Francisc nu a primit la Bucureşti doar afecţiunea şi admiraţia românilor. De la Palatul Cotroceni, Suveranul Pontif a plecat cu o minge şi un tricou cu autograful lui Hagi, plus suveniruri tradiţionale şi vin vechi din podgoriile noastre, făcut în anul naşterii Sanctităţii Sale.

După ce a semnat în cartea de onoare a Palatului Cotroceni, Papa Francisc a fost copleşit de cadouri: „Avem câte ceva - avem o vâslă, semnată de campionul nostru Ivan Patzaichin şi avem şi ceva ce cred că o să vă placă - este o minge de fotbal semnată de Hagi.”.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut cont de pasiunea pentru sport a Suveranului Pontif, dar i-a oferit şi suveniruri tradiţionale: un brâu tricolor, covor oltenesc, ouă încondeiate din Bucovina, miere din Transilvania, magiun de Topoloveni, CD-uri cu muzica lui Enescu şi... „Ceva foarte personalizat pentru Sanctitatea Voastră şi în acest caz am găsit un vin care se potriveşte excelent cu data de naştere a Sanctităţii Voastre. Evident, sunt vinuri româneşti”.

Liderul spiritual al catolicilor nu a rămas dator şi a lăsat la Palatul Cotroceni cărţi şi tablouri.

Apoi a avut apoi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, care a venit împreună cu soţul ei.

După o scurtă discuţie cu prim-ministrul, Papa Francisc a primit daruri şi de la Viorica Dăncilă.

Iar aici, Sanctitatea Voastră, este un ceas făcut manual, cu o piatră, o rocă din Argentina, cu o rocă de la Etna şi cu pământ românesc. Pe spate aveţi albastru de Voroneţ”.

La rândul său, Papa i-a dăruit premierului o medalie şi câteva cărţi care să o ghideze spiritual pe Viorica Dăncilă: „Asta este o mică bibliotecă, despre bucuria adusă de familie, despre grija pentru mediu, despre sfinţire, despre tinereţe”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri