VIDEO. Premierul Viorica Dăncilă i-a dăruit Papei Francisc un ceas făcut de un român

Data actualizării: Data publicării:
cadoul vioricai dancila pentru papa francisc
Foto: Guvernul României

Papa Francisc a ajuns azi-dimineață în România, în cadrul unei vizite care va dura trei zile (vezi aici programul complet al Papei Francisc). Suveranul Pontif a fost întâmpinat pe Aeroportul Otopeni de președintele Klaus Iohannis.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După ceremonia de pe Otopeni, Papa Francisc, însoțit de Klaus Iohannis, a plecat spre Palatul Cotroceni, unde a avut loc o ceremonie militară în onoarea Suveranului Pontif.

Klaus Iohannis i-a oferit Papei Francisc și un cadou, care include o minge și un tricou cu autograful lui Gică Hagi. De altfel, este cunoscut faptul că Papa este microbist.

Suveranul Pontif s-a întâlnit la Palatul Cotroceni și cu premierul Viorica Dăncilă. Aceasta i-a făcut, la rândul ei, un dar: un ceas realizat special pentru această ocazie de Augustin Matei.

Pe cadranul ceasului este reprezentat Sf. Francisc de Assisi, inspirat dintr-o frescă realizată de marele pictor Giotto. Tot pe cadran sunt incluse și trei elemente de natura emoțională:

  • o rocă din Argentina (rodocosit), pentru că Papa Francisc este de origine argentinian;
  • o rocă vulcanică din Etna;
  • o fărâmă de pământ românesc.

Pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului, este o bucată de malachit - o rocă albastră despre care se spune că a fost folosită la realizarea albastrului de Voroneț.

viorica dancila papa francisc palatul cotroceni
Foto: Guvernul României

Cureaua este din piele de vițel lucrată manual, tot de un român, este simplă și de culoare maro-închis. Culoarea se apropie foarte mult de veșmântul purtat de călugării franciscani.

Premierul Viorica Dăncilă i-a oferit Suveranului Pontif și Albumul Biserica Romano-Catolica din Romania: istorie, spiritualitate și patrimoniu.


Vizita istorică a Papei Francisc în România se vede în direct la Digi24. Timp de trei zile, jurnaliștii Digi24 și digi24.ro vă țin la curent cu toate informațiile legate de experiența unică a prezenței Suveranului Pontif în țara noastră. 

Telespectatorii Digi24 vor putea urmări minut cu minut vizita Papei Francisc, care va fi marcată prin ediții speciale și transmisiuni în direct.
Cum vedeţi vizita Papei Francisc în România?

Vă invităm să ne trimiteţi mesajele și comentariile dumneavoastră pe Facebook, pe adresa digivox@digi24.ro, la numărul de telefon 031.400.24.24 sau pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri