Live

Cercetătorul Mihai Netea respinge un mesaj fals care îi este atribuit: "Românii nu sunt protejați contra COVID-19 prin vaccinarea BCG"

Data actualizării: Data publicării:

Mihai Netea, cercetător în genetică la Institutul Nijmegen din Olanda, a respins la Digi24 un mesaj care îi este atribuit în mod fals și care este răspândit pe internet în aceste zile. Conform acestui mesaj, populația din România ar avea imunitate contra COVID-19 obținută prin vaccinarea obligatorie BCG. Mesajul este fals și greșit din punct de vedere științific, a explicat Mihai Netea.

"Mesajul care circulă pe net nu este corect, nu vine din partea noastră sau a universității noastre așa cum greșit este menționat.

În plus, este greșit din punct de vedere științific. 

Vaccinarea BCG care se face la naștere nu este legată de susceptibilitatea la COVID-19, nu poate proteja populația împotriva acestei boli.

Și în China este obligatorie vaccinarea la naștere BCG și, totuși, acolo a început infecția, iar numărul infecțiilor a fost foarte mare.

Populația din România nu este protejată contra coronavirus prin vaccinarea BCG la naștere", a explicat Mihai Netea.

Privind evoluția virusului, el a spus că se pare că nu sunt mari șanse ca virusul să fie sezonier sau ca gradul de infectare să scadă de la sine din cauza temperaturilor ridicate care vor veni.

Singura șansă pentru a întrerupe cât de cât epidemia sunt măsurile de izolare și carantină, a spus el.

Mihai Netea a subliniat că doar așa oamenii pot face ca infectarea să nu se mai răspândească.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce scrie pe etichetele produselor lactate e diferit de ce conțin ele de fapt. Concluzii după ce au fost analizate 148 de probe

Tot mai mulți tineri fac cancer. Numărul persoanelor sub 50 de ani diagnosticate a crescut brusc cu 80% (studiu)

Nimeni nu știe cât de toxice sunt legumele și fructele, pentru că nu se testează. Oficial: E risc pentru sănătate, dar nu-s periculoase

Tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer. Cercetătorii care au analizat dosarele a 150.000 de persoane cred că au aflat de ce

Partenerii noștri