Live

Femeile care nu consumă carne roșie își reduc riscul de cancer de colon

Data publicării:

Femeile care nu consumă carne roşie îşi reduc semnificativ riscul de cancer de colon. Este concluzia unui studiu din Marea Britanie.

Se estimează că, până în 2030, vor apărea peste de 2,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal.

Cercetătorii Universităţii din Leeds au vrut să afle dacă au vreo implicare dietele vegetariene, consumul de peşte, carnea de pui sau carnea roşie.

Ei au analizat date obţinute în 17 ani despre mai bine de 32.000 de femei din Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia. În total, 462 de participante au făcut un cancer colorectal. Au descoperit că femeile care au mâncat regulat carne roşie au avut un risc mai mare să facă tumori în secţiunea descendentă a colonului.

Dar probleme pot avea şi bărbaţii. Un studiu mai vechi avertiza că, dacă mănâncă 160 de grame de carne roşie pe zi, îşi măresc riscul de cancer colorectal cu 30 de procente.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mamele care au realizat stagiul minim de cotizare ar putea ieși mai devreme la pensie

Gaz periculos depistat în școli și grădinițe din 16 județe. E considerat unul dintre factorii de risc pentru cancerul pulmonar

Polipii colonici sunt mici excrescențe care se formează la nivelul colonului. Cum apar și de ce este nevoie de tratament

Imagini revoltătoare din Iran, unde polițiștii aplică "planul alb". Femeile sunt luate pe sus și aruncate în dube (VIDEO)

Partenerii noștri