Live

Iaşi: Doar o singură persoană care a avut COVID-19 a mers să doneze plasmă pentru tratarea bolnavilor în stare critică

Data actualizării: Data publicării:
Analize de laborator. FOTO: Getty Images

Directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi, Lavinia Scripcaru, a declarat că până acum doar o singură persoană s-a prezentat pentru a dona plasma necesară pentru tratarea bolnavilor de COVD-19 aflaţi în stare critică, potrivit Agerpres.

"S-a prezentat doar o singură persoană, care nu s-a calificat în urma consultului biologic al sângelui. Până în momentul de faţă o mare parte dintre posibilii donatori au declarat că suferă de afecţiuni care contraindică total donarea de sânge, precum diabet insulino-dependent, afecţiuni cardiace, greutate sub normele admise", a afirmat directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi.

Potrivit sursei citate, zilnic se face o triere telefonică a persoanelor care s-au vindecat de COVID-19, însă la CRTS se pot identifica şi alţi factori care să contraindice donarea de sânge.

"Activitatea de selectare a donatorilor continuă cu telefoane. Avem deja trei persoane care au îndeplinit, telefonic, deocamdată, criteriile de eligibilitate, care deja şi-au confirmat dorinţa de a dona plasmă. Îi aşteptăm la CRTS să vedem dacă putem demara această procedură", a explicat Lavinia Scripcaru.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Iași. Totul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată

Un bărbat care abia ieșise din închisoare s-a întors după gratii după ce a fost prins de polițiști cu heroină în buzunare

PSD Iaşi a depus listele de candidaţi la locale. Balanișcu spune că e „omul care îl poate scoate pe penalul Mihai Chirica din Primărie”

Un polițist din Iași a fost mituit de 4 ori într-o singură lună de șoferii opriți în trafic

Partenerii noștri