Live

Bucureștenii riscă să rămână fără căldură și apă caldă

Data actualizării: Data publicării:

80% dintre bucureştenii care depind de RADET pentru apă caldă şi căldură riscă să rămână în frig şi cu robinetele reci. Angajaţii de la trei centrale, Progresul, Grozăveşti şi Sud, protestează şi cer salarii mai mari.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protestul s-a extins şi nemulţumiţii au mers până la sediul companiei Electrocentrale. Subiectul majorării salariale e în discuţie între liderii sindicali şi reprezentanţii Ministerului Energiei, precum şi cu autorităţile locale.

Reprezentanţii ELCEN, companie aflată în insolvență,  se declară deschişi la negocieri, dar rămâne de văzut câţi bani sunt dispuşi să ofere, fiindcă solicitarea merge spre o majorare de aproximativ 40% din actualuele salarii.

Protestul vine în condițiile în care se negociază contractul colectiv de muncă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja îl acuză pe Nicușor Dan de starea termoficării: „Să explice măreața cifră de 2 km de rețea reabilitată din fonduri europene”

Avarie majoră la rețeaua de termoficare din București. 1.000 de blocuri din patru sectoare au rămas fără căldură. Cât va dura reparația

Când se dă drumul la căldură în București. Termoenergetica promite că iarna aceasta „vom funcționa mai bine”

Prima noapte în care Termoenergetica dă căldură în București în această toamnă. Compania începe probele la cald, mai ales noaptea

Partenerii noștri