Video Burduja îl acuză pe Nicușor Dan de starea termoficării: „Să explice măreața cifră de 2 km de rețea reabilitată din fonduri europene”

Data publicării:
Sebastian Burduja
Sebastian Burduja spune că breşa de securitate de la Camera deptaţilor este ”un lucru inacceptabil”, iar cel care se ocupă de sistemele informatice de la Parlament au de dat nişte explicaţii. FOTO: Inquam Photos

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, îl acuză pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, că a pierdut 200 de milioane de euro - bani europeni pentru reabilitarea infrastructurii - cu care ar fi putut repara rețeaua de termoficare din București. Reacția ministrului vine după avaria de azi la rețeaua Termoenergetica, în urma căreia 1.000 de blocuri din mai multe sectoare ale Capitalei au rămas fără căldură și apă caldă.

„Am spus că Bucureștiul este un exemplu de manual de eșec și ceea ce s-a întâmplat astăzi exact asta reliefează. Acest tronson din magistrala Grivița era prins într-un proiect european, trebuia să fie reabilitat și avea șanse - și doamna Firea, și domnul Nicușor - să o facă, să nu avem această problemă astăzi. Din perspectiva Ministerului Energiei, care administrează cele patru CET-uri, vă pot spune că CET Grozăvești s-a oprit, pentru că nu are cum să livreze agentul termic mai departe, din cauza acestei avarii. Asta înseamnă că sunt echipamente CET Grozăvești care pot să înghețe, echipele de la ELCEN au intervenit pentru a preveni o astfel de situație”, a declarat Sebastian Burduja miercuri, la Digi24.

El spune că Bucureștiul ar fi putut beneficia de 200 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili, pentru reabilitarea infrastructurii, dar primarii Gabriela Firea și Nicușor Dan nu au făcut nimic.

„Din păcate, Primăria Generală a avut la dispoziție peste 200 de milioane de euro, bani europeni. Au fost gata procedurile de achiziție undeva la începutul mandatului de primar al domnului Nicușor (Dan), un an și jumătate nu a făcut nimic, a scos la licitație documentația care era gata și în 2020, a durat un an evaluarea ofertelor, un termen extrem de lung, de parcă tot sistemul ar fi perfect și l-am mai regla pe alocuri. (...) Ar fi foarte bine ca (Nicușor Dan) să explice de ce a durat atât timp și de ce a reușit măreața cifră de 2 până la 6 kilometri de rețea reabilitată din fonduri europene și a pierdut practic 200 de milioane de euro din Programul Operațional Infrastructură Mare. Erau bani gratis pentru București”.

O avarie produsă la Magistrala Grivița pe Șoseaua Grozăvești din București a lăsat fără apă caldă și căldură 1.000 de blocuri din patru sectoare ale Capitalei, a anunțat Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) marți, într-un comunicat.

Remedierea avariei va dura câteva ore, iar furnizarea căldurii se va relua până diseară, a asigurat directorul Termoenergetica, Adrian Teodorescu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri