Live

Copilul înecat nu schimbă ritualul botezului. ÎPS Teodosie: Nu ne intimidăm! Așa a fost și cu lingurița

Data actualizării: Data publicării:
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ritualul botezului nu va fi schimbat după decesul bebeluşului de la Suceava, înecat în cristelniță, spune Înalt Prea Sfințitul Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului subliniază că procedurile apar în Sfintele Canoane. „Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, citat de Hotnews.

Lingurița la care se refer este cea din ritualul împărtășirii și la care nu a renunțat nici după ce Conducerea Patriarhiei a recomandat lingurițele de unică folosință.

Citiți și: 
Copil decedat după botez. Vasile Bănescu: Preotul din Suceava este prăbușit. Ce cuvinte ai să explici moartea unui inocent?

 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Schelete antice dezgropate în Franța arată că victimele au fost sacrificate cu o metodă de tortură folosită și azi de mafia italiană

Un copil de 2 ani din Arad a murit, după ce a căzut într-un bazin de colectare a apei din curtea casei

Prima reacție a ÎPS Teodosie după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod pentru răzvrătire: „Nu vorbim de mitropolie”

ÎPS Teodosie a primit „dojană sinodală scrisă” pentru „răzvrătire și indisciplină”. Sfântul Sinod l-a sancționat și pe Bănescu

Partenerii noștri