Bebelușul din Suceava, aflat în stare gravă după botez, a murit

Data actualizării: Data publicării:
picioarele unui bebelus
Bebelușul care a ajuns în stare gravă la spital după botez a murit. Imagine ilustrativă. Foto: GettyImages

Bebelușul din Suceava, dus la spital după ce s-a înecat în timpul botezului, a murit luni dimineață. El se afla la Spitalul Județean, unde a ajuns în stare gravă. Copilului i s-a făcut rău în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță.

Bebelușul de doar șase săptămâni ar fi înghițit foarte multă apă și a fost resuscitat de medicii de pe ambulanța SMURD, ajunsă de urgență la fața locului. Incidentul a avut loc la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din oraș.

Părinții au sunat la 112 după ce au constatat că starea celui mic se înrăutățește.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică după botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. A ajuns în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, declara duminică seara doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat pentru presa locală din Suceava că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

Protopopul a mai declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu, potrivit Monitorul de Suceava.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bebelușului mort după botez

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea copilului, anunță poliția din Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat, pentru Mediafax, că bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri