Live

Drulă: Primarii Sectoarelor 3 și 5 nu au desființat niciun chioșc de la metrou. Nu vreau să cred că nu vor să-și facă datoria legală

Data actualizării: Data publicării:
Demolarea spaţiilor comerciale de la metrou a început la staţia Ştefan cel Mare. Foto: Inquam Photos / George Calin

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a declarat luni seară la Digi24 că primarii Sectoarelor 3 și 5 nu au desființat niciun chioșc din stațiile de metrou care se află în aceste secoare, în vreme ce Sectoarele 2, 4 și 6 au terminat deja demolarea lor. Dispozițiile de desființare a chioșcurilor fără autorizație trebuie date de primăriile de sector, a mai precizat el.

"Desființarea o fac primăriile de sector, e responsabilitatea lor legală. Sectoarele 2, 4 și 6 au terminat complet stațiile lor. Sectorul 1 mai are patru stații, dar a făcut deja două sau trei. Nu s-au mișcat lucrurile în Sectoarele 3 și 5", a declarat ministrul Transporturilor la Digi24, subliniind că în aceste două sectoare nu a fost demolat niciun chioșc din stațiile de metrou.

"Nu vreau să cred că primarii de la Sectoarele 3 și 5 nu vor să-și facă datoria legală. M-au asigurat de mai multe ori că-și vor face treaba", a mai spus el, precizând că procedurile pot diferi de la o situație la alta.

Cătălin Drulă a mai afirmat că este datoria primarilor de sector să emită dispozițiile de desființare și că la Sectoarele 3 și 5 așteaptă de "o lună, o lună și jumătate" să fie emise.

"Eu sper că domnul primar Piedone își face treaba", a mai spus ministrul Drulă.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început în luna aprilie, cu staţia Ștefan cel Mare. Acțiunea autorităților nu a fost lipsită de incidente, proprietarii magazinelor venind să protesteze împotriva demolării.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Drulă acuză „dosare fake” și „hărțuieli politice” după ce Clotilde Armand a fost trimisă în judecată

Grindeanu anunță că Centura Timișoarei va fi dată în circulație în iulie. Ce spune despre „celebra autostradă pentru urși”

Cu 48 de km noi de autostradă în 2023, România n-a trecut de borna de 1.000 de km. A reușit acum, cu o porțiune din Centura Capitalei

Cătălin Drulă îi răspunde lui Grindeanu: „Da, am primit 500 de euro de urs de la domnul George Soros”

Partenerii noștri