Live

Firmă cu peste 600 de angajați la negru. Ce amendă a primit de la ITM

Data actualizării: Data publicării:
Firmă cu peste 600 de angajați la negru. Ce amendă a primit de la ITM. FOTO Digi24

O firmă de pază din București a fost prinsă cu peste 600 de angajați care lucrau la negru sau cu contracte înregistrate după începerea activității.

În urma verificărilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Capitală a găsit mai multe probleme și a dat o amendă substanțială.

623 de persoane lucrau pentru o firmă din București fără documentele de angajare necesare. Este vorba de o firmă care asigura paza stadionului Ghencea din Capitală.

Neregulile au fost găsite în timpul unui control amplu al Inspectoratului Teritorial de Muncă, efectuat în ultimele zile în parteneriat cu Jandarmeria Română. În urma verificărilor, s-a constatat că 16 persoane prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Pentru 308 persoane societatea a transmis în REVISAL contractele individuale de muncă după data începerii activității. 299 persoane prestau activitate peste norma de muncă prevăzută în contractul individual de muncă.

Pentru fiecare dintre aceste probleme au fost date amenzi de 200.000 de lei. În total, firma are de plătit 600.000 de lei.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

Angajați CFR beți la muncă, un bărbat care răspundea de siguranța feroviară avea o alcoolemie de 1,39 mg/l. Raport îngrijorător în gări

80 de angajați ai combinatului de alumină din Tulcea au fost disponibilizați, după ce producția s-a oprit în 2022

Scrisoarea unui poștaș care are un salariu de 2.100 de lei: "Nicule, Marcele, vă pasă? Ne-a ajuns cuţitul la os"

Partenerii noștri