Firmă cu peste 600 de angajați la negru. Ce amendă a primit de la ITM

Data actualizării: Data publicării:
contracte functionar
Firmă cu peste 600 de angajați la negru. Ce amendă a primit de la ITM. FOTO Digi24

O firmă de pază din București a fost prinsă cu peste 600 de angajați care lucrau la negru sau cu contracte înregistrate după începerea activității.

În urma verificărilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Capitală a găsit mai multe probleme și a dat o amendă substanțială.

623 de persoane lucrau pentru o firmă din București fără documentele de angajare necesare. Este vorba de o firmă care asigura paza stadionului Ghencea din Capitală.

Neregulile au fost găsite în timpul unui control amplu al Inspectoratului Teritorial de Muncă, efectuat în ultimele zile în parteneriat cu Jandarmeria Română. În urma verificărilor, s-a constatat că 16 persoane prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Pentru 308 persoane societatea a transmis în REVISAL contractele individuale de muncă după data începerii activității. 299 persoane prestau activitate peste norma de muncă prevăzută în contractul individual de muncă.

Pentru fiecare dintre aceste probleme au fost date amenzi de 200.000 de lei. În total, firma are de plătit 600.000 de lei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri