Scrisoarea unui poștaș care are un salariu de 2.100 de lei: "Nicule, Marcele, vă pasă? Ne-a ajuns cuţitul la os"

Data publicării:
angajat la posta cu banner la protest
Angajaţi ai Poştei Române sunt luni în grevă generală din cauza salariilor mici. FOTO: Inquam Photos/Saul Pop

Angajaţi ai Poştei Române - aflaţi de luni în grevă generală din cauza salariilor mici – le-au scris liderilor lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă pentru a le semnala că au salarii mici și că "le-a ajuns cuţitul la os".

Anunțul a fost făcut de lideri sindicali de la BNS.

“Mă număr printre lucrătorii de la Poştă, care batem ţara în lung şi în lat, indiferent de vreme, care avem grijă ca pensiile şi ajutoarele sociale să ajungă la timp şi în siguranţă la milioane de cetăţeni şi avem, de fiecare dată, o vorbă bună şi un zâmbet pentru persoanele în vârstă, uitate de copii şi nepoţii lor. 

Poate aţi uitat că în pandemie ne-am făcut treaba, cu toate că, pentru munca noastră şi pentru riscurile la care am fost supuşi, bani în plus nu am primit. Noi n-am primit nici măcar un mulţumesc din partea autorităţilor acestei ţări. Însă, nu ne-am dat bătuţi şi ne-am dus mai departe misiunea noastră esenţială: am continuat să livrăm, să fim acolo pentru cei care depind de serviciile noastre”, se arată într-o scrisoare semnată de un angajat al Poştei Române care lucrează la companie de 30 de ani şi spune că are un salariu de 2100 de lei net. 

“Stimaţi domni, ne-a ajuns cuţitul la os. Suntem săracii României. Lucrurile nu mai pot continua aşa. Ne-am asumat, odată cu semnătura pentru greva din Poşta Română, să renunţăm la o sută şi ceva de lei pentru fiecare zi în care vom lupta ca noi şi familiile noastre să aibă un trai decent. Aşadar, masa noastră de Paşte, care oricum era modestă, va fi una şi mai săracă. Vouă vă pasă? Se pare că nu. Acum sunteţi sus, sunteţi puternici şi nu vă interesează decât să rămâneţi cât mai mult acolo, în funcţii înalte”, mai scrie poștașul.  

“Uitaţi însă un lucru: sunteţi acolo pentru că eu v-am dat această putere, în urmă cu patru ani, când am mers la vot. Anul acesta este rândul meu să împart din nou această putere. Înainte de toate, o să mă gândesc dacă mai merită să merg la vot. Dacă va mai merita, poate că o să merg să pun mâna pe blestemata aia de ştampilă, să ocolesc cu grijă numele voastre şi cele ale tovarăşilor voştri şi să dau altora şansa, pentru următorii patru ani, să conducă această ţară. Poate pentru ei o să însemn ceva în anii ce vor urma. Nicule, Marcele, vă pasă? Încă mai aveţi timp să arataţi acest lucru mie şi colegilor mei din Compania Naţională Poşta Română”, se mai precizează în scrisoare.

Ministrul Cercetării şi Digitalizării Bogdan Ivan a vorbit, la Digi24, despre problemele care au dus la greva generală de la Poșta Română, în urma căreia milioane de pensionari ar putea avea de suferit, pentru că riscă să-și primească pensiile mai târziu. Ministrul a anunțat că se lucrează „pe niște scenarii cât se poate de realiste legate de creșterea salarială, care să fie una cât mai apropiată de ceea ce solicită sindicaliștii”. Noua grilă de salarizare va fi gata într-un timp scurt, cel mult câteva zile, a mai precizat ministrul. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri