Live

Incident aviatic: Un MiG-21 a înregistrat „o problemă minoră” la trenul de aterizare, în timpul unui zbor de antrenament

Data actualizării: Data publicării:
Avion MiG-21 LancerR, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Un avion militar MiG-21 LanceR al Forţelor Aeriene Române, de la baza aeriană Borcea, a înregistrat „o problemă minoră” legată de funcţionarea trapelor trenului de aterizare, în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul a reuşit să aterizeze în siguranţă, informează Ministerul Apărării.

„Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17.50. După decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare. Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță pe aerodomul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50”, se arată într-un comunicat MApN.

O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriană cercetează cauzele acestui eveniment.

La începutul lunii martie, un avion MiG-21 s-a prăbuşit în Dobrogea. Pilotul aeronavei a murit. Alţi 7 militari au murit după ce elicopterul trimis în căutarea epavei, s-a prăbuşit. Toate aeronavele MiG-21 au fost consemnate la sol.

Pe 23 martie, comisiile militare de anchetă au concluzionat că ambele evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani şi de mediu. Statul Major al Forţelor Aeriene a reluat misiunile de zbor cu aceste tipuri de aeronave.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fetița de două luni, bătută crunt de mama care e cadru militar, dă semne de însănătoșire. "E o luptătoare!"

Prima serie de recrutare pentru Armată din acest an. Cei mai mulţi dintre candidaţi nu au trecut proba fizică și examenul medical

Mai multe drone au zburat deasupra bazei Mihail Kogălniceanu. MApN: „Au fost aplicate contramăsuri de tip război electronic”

Cine pleacă la oaste și ce șanse ai să lupți în prima linie dacă ne pune Putin gând rău și se sună mobilizarea generală

Partenerii noștri