Incident aviatic: Un MiG-21 a înregistrat „o problemă minoră” la trenul de aterizare, în timpul unui zbor de antrenament

Data actualizării: Data publicării:
Un MiG 21 Lancer al MApN decolează.
Avion MiG-21 LancerR, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Un avion militar MiG-21 LanceR al Forţelor Aeriene Române, de la baza aeriană Borcea, a înregistrat „o problemă minoră” legată de funcţionarea trapelor trenului de aterizare, în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul a reuşit să aterizeze în siguranţă, informează Ministerul Apărării.

„Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17.50. După decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare. Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță pe aerodomul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50”, se arată într-un comunicat MApN.

O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriană cercetează cauzele acestui eveniment.

La începutul lunii martie, un avion MiG-21 s-a prăbuşit în Dobrogea. Pilotul aeronavei a murit. Alţi 7 militari au murit după ce elicopterul trimis în căutarea epavei, s-a prăbuşit. Toate aeronavele MiG-21 au fost consemnate la sol.

Pe 23 martie, comisiile militare de anchetă au concluzionat că ambele evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani şi de mediu. Statul Major al Forţelor Aeriene a reluat misiunile de zbor cu aceste tipuri de aeronave.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri