Live

PMB: Sprijin financiar de 450 de lei pentru elevi

FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primăria Capitalei vrea să ofere 450 de lei copiilor din învăţământul primar şi gimnazial pentru achiziţionarea de rechizite, cărţi şi papetărie, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care va avea loc joia viitoare. Suma ar urma să reprezinte decontarea cheltuielilor cu produsele şcolare şi se va oferi o dată pe an şcolar celor cu venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei, în baza unei dovezi a plăţii. Municipalitatea speră că în acest fel va fi prevenit abandonul şcolar, scrie News.ro.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

În expunerea de motive semnată de primarul Gabriela Firea se arată că, în România, 1,5 la sută dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial renunţă la şcoală, iar 7,9 la sută dintre persoanele înscrise în instituţiile postliceale părăsesc sistemul de educaţie. Ţara noastră s-ar situa pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte părăsirea timpurie a şcolii.

„Abandonul şcolar reprezintă o problemă gravă cu care se confruntă societatea contemporană, pentru că în ziua de azi nu contează în ierarhii, nu e percepută ca valoare în sine: atât copiii, cât şi elevii nu mai consideră şcoala un viitor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Municipalitatea vrea să prevină abandonul şcolar prin acordarea unui sprijin financiar în valoare de 450 de lei copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Suma ar urma să se acorde o dată pe an şcolar (septembrie – iunie) celor care au un venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei. Banii ar reprezenta, de fapt, o decontare a cheltuielilor părinţilor cu rechizitele copilului.

Astfel, pentru a beneficia de aceşti bani, părinţii trebuie să transmită la dosarul de solicitare dovada plăţii în original, respectiv factura şi bonul fiscal ştampilat. Dovada plăţii trebuie să provină de la furnizori autorizaţi, arată Primăria Capitalei. Părinţii trebuie să locuiască în Bucureşti de cel puţin şase luni sau să aibă reşedinţa aici, iar copilul trebuie să fie înscris la o şcoală din Capitală.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Top citite

Digi Sport

S-a antrenat cinci luni doar cu sticle de apă, a luat aurul și a intrat în istoria țării sale: "Sunt șocată!"

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Țânțari cu virusul West Nile în București. PMB anunță intensificarea tratamentelor de dezinsecție

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate în iulie. Când ar urma să fie gata pasajul

Centrul Bucureștiului devine pietonal în weekend-uri, din 29 mai. Nicușor Dan: O invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber

Nicușor Dan: Aștept de la USR PLUS propria variantă. Exclud orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul

Partenerii noștri