Live

Turiștii din Costinești lasă în urma lor, zilnic, cantități uriașe de gunoaie. "Chiar e mizerie, aruncată în neştire"

Data publicării:
Turiștii din Costinești lasă în urma lor, zilnic, cantități uriașe de gunoaie. FOTO: Captură Digi24

O mare de oameni ocupă plaja din Costinești. Specialiştii în turism spun că doar în fosta stațiune a tineretului sunt înghesuiți 80.000 de oameni, care lasă în fiecare zi în urma lor cantități uriașe de gunoaie.

Toți românii și-au luat concediu și au mers la mare, la început de august. Așa pare, cel puțin atunci când ne uităm cum arată în aceste zile litoralul românesc. Plajele sunt supra-aglomerate, drumurile aproape blocate de mașini și gunoaiele, la tot pasul. 

"Faţă de alte staţiuni, da, chiar e mizerie, aruncată așa în neştire", spune o turistă.

Pe spațiile verzi din Costinești sunt aruncate cutii, sticle, pachete de ţigări, foarte multe resturi de mâncare, chiar dacă peste tot sunt coşuri de gunoi.

"Pleacă din locul ăla şi lasă acolo. Nu strâng după ei. Nu există chestia asta bine implementată, înrădăcinată în oameni", afirmă un turist.

Pe lângă gunoaie, un alt motiv de stres este lipsa locurilor de parcare. Turiștii își lasă mașinile chiar și în fața secției de poliție, pe locurile rezervate vehiculelor de intervenție. Zonele pietonale sunt la fel de aglomerate.

Zeci de mii de turişti trec zilnic pe aleea cunoscută mai ales pentru magazinele cu mâncare. Muzica răsună la maximum în fiecare gheretă. Iar pe jos, fiecare turist pare să-și fi marcat drumul.

În weekend-uri, în Costinești, totul este mai scump: cazarea începe de la 400 de lei pe noapte și ajunge la o mie, în apartamentele cu vedere la mare. Un șezlong e 60 de lei, o umbrelă, alți 20 de lei. Un adult plătește până la 200 de lei pe zi pentru mâncare.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Croaziera în care oaspeții pot călători nud. Cât costă inedita experiență și ce reguli trebuie să urmeze pasagerii

Două automarfare încărcate cu peste 27 de tone de haine au fost oprite în Vama Petea

O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral doar cu îmbrăcăminte de vară și spune că "e groaznic": "Nu ne așteptam"

„Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie!”: Șeful Gărzii de Mediu vrea pedepse cu închisoarea pentru cei care ard ilegal gunoaie

Partenerii noștri