Live

Un învățător a bătut cu bățul o fetiță de clasa a IV-a, până când a făcut pe ea. Mama copilei a depus plângere la poliție

Data actualizării: Data publicării:

Un incident revoltător s-a petrecut în școala gimnazială din Bistrița-Bârgăului, acolo unde un profesor pensionar a bătut cu bățul o fetiță de 11 ani și a umilit-o în fața întregii clase.

Eleva a fost scoasă la tablă să rezolve un exercițiu la matematică, însă din cauza atitudinii agresive a dascălului s-a blocat și nu a mai scos niciun cuvânt, înfuriindu-l pe învățător, care a lovit-o. Mama fetiței a depus plângere la poliție și la inspectoratul școlar, relatează Bistrițeanul.

„Fata mi-a zis: „mă, mamă, m-a scos la tablă, pe patru copii în total, pe trei i-a lăsat să plece înapoi dându-le un băț peste fund, am vrut să plec, mi-a arătat bățul și a prins a da până am făcut pe mine.” Am vorbit cu profesorul mi-a spus că și-a ieșit din fire și asta e. Nici măcar să zică scuză-mă, nu se mai întâmplă, absolut nimic”, a declarat Manta Paraschiva, mama fetiței.

Fetița i-a spus mamei sale că nu este prima dată când învățătorul o lovește. În urmă cu două săptămâni, același învățător i-a dat două palme în cap, pentru că micuța nu știa să rezolve un exercițiu la matematică.

„Astăzi, polițiștii secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au fost sesizați prin plângere scrisă, de către o femeie din Bistrița-Bârgăului cu privire la faptul că fiica ei, elevă în clasa a IV-a ar fi fost agresată fizic de către învățătorul acesteia. În cauză s-a deschis dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de purtare abuzivă,” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Dumitru Dragotă are 65 de ani și profesează de mai bine de 45 de ani. Acesta a ieșit la pensie, dar s-a întors la catedră semestrul acesta, după ce învățătoarea de pe postul respectiv a intrat în concediu de maternitate.

„Domnul învățător este un învățător foarte bun, a lucrat la catedră o viață întreagă. Cred că și-a ieșit din fire. El regretă, am povestit cu dânsul, am convocat comisia de disciplină. Nu își explică nici el ce s-a întâmplat. A recunoscut, și-a cerut scuze. Din punctul meu de vedere nu este normal să mai facem educație cu bota. De la o anumită vârstă probabil ne pierdem și răbdarea. Nu este o practică în această școală. De când sunt eu aici nu s-a mai întâmplat așa ceva,” a declarat Viorel Popandron, directorul școlii.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că învățătorul pensionar nu se va întoarce la catedră.

„Nu a vorbit sub nicio formă. Nu a vorbit absolut nimic, nu a vrut să coopereze deloc. M-am înfuriat puțin și asta a fost… Mi-am ieșit din fire. A fost o singură lovitură”, încearcă să explice cele întâmplate învățătorul Dumitru Dragotă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gaz periculos depistat în școli și grădinițe din 16 județe. E considerat unul dintre factorii de risc pentru cancerul pulmonar

Două fetiţe au fost rănite într-un atac cu cuţitul lângă o şcoală din Franța. Agresorul a fost reţinut

Scandal la un liceu renumit din București. Un profesor le-a dat elevilor un test pe care nici măcar el nu l-a putut rezolva

Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală

Partenerii noștri