Live

Un nou avertisment din SUA pentru Guvernul român

Data publicării:

Un nou avertisment din Statele Unite pentru Guvernul PSD. Doi senatori americani au trimis o scrisoare deschisă premierului şi spun că au observat cu regret că preşedintele Klaus Iohannis a fost forţat să o demită pe fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Politicienii vorbesc şi despre modificările făcute în Codurilor penale prin care sunt dezincriminate mai multe infracţiuni, ceea ce ridică, după părerea lor, semne de întrebare despre dorinţa Cabinetului Dăncilă de a condamna infracţiunile financiare şi a-i trage la răspundere pe înalţii demnitari care încalcă legea.

În continuarea scrisorii, cei doi senatori americani atrag atenţia că un stat care nu luptă împotriva corupţiei este o pradă la îndemână pentru o ţară precum Rusia care profită de mită și de corupție pentru a slăbi guvernele vecine și pentru a le face vulnerabile influenței externe şi invaziei militare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Ghiveciu Matei”. Pesediștii tot uită numele candidatului de la Sectorul 5, Adrian Vigheciu

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

George Tuță, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, și-a depus candidatura: „Vom reconstrui capitala Capitalei”

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Partenerii noștri