Live

Un șofer turc de TIR transporta în acte profile de aluminiu, dar în realitate avea înghesuiți în remorcă 65 de oameni

Data publicării:
Sursa foto: Politia de Frontieră

Peste 70 de migranţi din ţări asiatice şi africane au fost depistaţi la frontiera cu Ungaria, 65 dintre ei fiind ascunşi într-un singur autocamion.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, autocamionul a fost oprit pentru control la PTF Nădlac II.

" În data de 11.04.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile din aluminiu pe ruta Turcia-Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă 65 de cetăţeni străini", se arată în comunicat citat de Agerpres.

Sursa foto: Politia de Frontieră

Migranţii au fost transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state africane şi asiatice, care intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat, cu scopul de a ajunge în ţări din Vestul Europei.

"De asemenea, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în locul destinat odihnei şoferului, patru cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 28 şi 52 de ani, intraţi legal în România în baza documentelor personale", mai informează ITPF Oradea.

Conform aceleiaşi surse, şi patrulele din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 400 de metri de graniţă, cinci persoane care se deplasau pe jos. În urma cercetărilor s-a faptul că sunt cetăţeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 24 şi 39 de ani, care au intrat legal în ţara noastră.

Şoferii autovehiculelor sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii străini care încercau să iasă ilegal din ţară pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Polițiști de frontieră înjunghiați de traficanții de migranți. Unul dintre suspecți a fost prins, alți doi sunt căutați

O tânără de 19 ani a murit într-un accident în care au fost implicate un autoturism şi un TIR, în Mehedinți

Guvernul britanic vrea să trimită 5.700 de imigranți în Rwanda, dar peste jumătate din ei sunt de negăsit

Partenerii noștri