Live

VIDEO. Imagini cu posibila sursă de poluare a capitalei. Estimările ANM privind norul de fum

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Robert Neagu

Poluare extremă în București. Oamenii din mai multe zone spun că s-au trezit din cauza mirosului greu de suportat. Datele adunate de stațiile independente de monitorizare a aerului arată depășiri masive ale limitei de poluare. Ministrul Mediului dă vina pe un incendiu la o fostă fabrică dintr-o localitate din apropierea Capitalei.

Un bucureștean a publicat imagini cu ceea ce pare a fi sursa cea mai probabilă a incendiului care a stricat calitatea aerului în București în această dimineață. Filmarea a fost realizată dintr-o dronă. Autorul înregistrării a menționat că arde un teren din nordul Bucureștiului, între localitățile Dârza și Movila.

ISUBIF a anunțat că intervine cu 2 autospeciale pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată (stuf) şi dejecţii provenite de la o fermă, deversate în 2 bataluri, pe un teren între localitățile Periş şi Dârza.

Suprafaţa estimată este de aproximativ 20.000 de metri pătrați, fiind o ardere mocnită, fară pericol de extindere.

Din cauza particularităţilor zonei, nu se poate înainta cu autospecialele de stingere până în apropierea locului de manifestare a incendiului. 

În sprijinul resurselor menţionate au mai fost direcţionate încă 4 autospeciale de stingere, de mare capacitate, în zonă fiind posibilităţi limitate de alimentare cu apă.

Incendiul a fost anunţat în cursul zilei de ieri (aproximativ ora 09:00) şi au acţionat 3 echipaje de stingere. Operaţiunile au fost reluate în această dimineaţă, mai spune sursa citată.

ANM, estimare privind norul de fum

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare privind evoluția norului de fum din zona Periș, jud. Ilfov – mun. București, în data de 8 aprilie 2020, pentru interval orar 09:30 – 20:00.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, jud. Ilfov – mun. București se apreciază că în cursul acestei zile circulația aerului va fi relativ slabă (sub 20 km/h) și se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie, apoi de deplasare ușoară către vest-sud-vest. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi senin”, precizează ANM.

Redactor: G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Iași. Totul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată

O biserică din lemn din Alba a ars complet după slujba de Înviere, din cauza unei lumânări lăsate aprinse

Incendiu puternic la un bloc din București. O persoană a fost găsită carbonizată într-un apartament

Incendiu la hala unei firme de prelucrare a fibrelor textile din Neamț

Partenerii noștri