VIDEO. Imagini cu posibila sursă de poluare a capitalei. Estimările ANM privind norul de fum

Data actualizării: Data publicării:
incendiu-peris
Foto: Robert Neagu

Poluare extremă în București. Oamenii din mai multe zone spun că s-au trezit din cauza mirosului greu de suportat. Datele adunate de stațiile independente de monitorizare a aerului arată depășiri masive ale limitei de poluare. Ministrul Mediului dă vina pe un incendiu la o fostă fabrică dintr-o localitate din apropierea Capitalei.

Un bucureștean a publicat imagini cu ceea ce pare a fi sursa cea mai probabilă a incendiului care a stricat calitatea aerului în București în această dimineață. Filmarea a fost realizată dintr-o dronă. Autorul înregistrării a menționat că arde un teren din nordul Bucureștiului, între localitățile Dârza și Movila.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ISUBIF a anunțat că intervine cu 2 autospeciale pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată (stuf) şi dejecţii provenite de la o fermă, deversate în 2 bataluri, pe un teren între localitățile Periş şi Dârza.

Suprafaţa estimată este de aproximativ 20.000 de metri pătrați, fiind o ardere mocnită, fară pericol de extindere.

Din cauza particularităţilor zonei, nu se poate înainta cu autospecialele de stingere până în apropierea locului de manifestare a incendiului. 

În sprijinul resurselor menţionate au mai fost direcţionate încă 4 autospeciale de stingere, de mare capacitate, în zonă fiind posibilităţi limitate de alimentare cu apă.

Incendiul a fost anunţat în cursul zilei de ieri (aproximativ ora 09:00) şi au acţionat 3 echipaje de stingere. Operaţiunile au fost reluate în această dimineaţă, mai spune sursa citată.

ANM, estimare privind norul de fum

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare privind evoluția norului de fum din zona Periș, jud. Ilfov – mun. București, în data de 8 aprilie 2020, pentru interval orar 09:30 – 20:00.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, jud. Ilfov – mun. București se apreciază că în cursul acestei zile circulația aerului va fi relativ slabă (sub 20 km/h) și se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie, apoi de deplasare ușoară către vest-sud-vest. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi senin”, precizează ANM.

Redactor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri