Live

Vizita Papei Francisc în România. Scaunul papal folosit la Sfânta Liturghie din Bucureşti, construit de un designer român

Data actualizării: Data publicării:
Proiectul aparţine designerului Mihai Grama, iar scaunul are o structură din lemn de fag, cu elemente decorative din stejar, tapiţat cu stofă brodată cu însemne care se regăsesc în Catedrală. Foto: Agerpres

O firmă din Reghin s-a oferit să realizeze scaunul papal ce va fi folosit la Sfânta Liturghie din Bucureşti, precum şi alte obiecte de mobilier cu 50 de locuri, scrie news.ro.

Citește și: Jilţul pe care va sta Papa Francisc la Iaşi, făcut manual de un tâmplar român

Proiectul aparţine designerului Mihai Grama, iar scaunul are o structură din lemn de fag, cu elemente decorative din stejar, tapiţat cu stofă brodată cu însemne care se regăsesc în Catedrală.

CITEȘTE ȘI: Urmărește la Digi 24 călătoria apostolică a Papei Francisc în România

„Firma s-a oferit să îl facă şi a folosit modele din Catedrala Sfântul Iosif”, a spus Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, pentru News.ro.

Piesele de mobilier au fost comandate de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti. După eveniment, scaunul papal va fi instalat într-un muzeu, iar restul pieselor vor rămâne în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, potrivit Radio România Tg.Mureş.

CITEȘTE ȘI: Mesajul Papei Francisc, înainte de vizita în România

Suveranul Pontif se va afla în ţara noastră de vineri până duminică, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

CITEȘTE ȘI: Vizită Papa Francisc. Harta restricțiilor de trafic din Capitală

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc a vizitat Veneția, fiind prima sa călătorie de la începutul anului din cauza problemelor de sănătate

Apelul urgent al Papei Francisc după ce Iranul a atacat Israelul: „Destul cu războiul, cu atacurile și cu violența”

Papa a dat instrucţiuni despre cum doreşte să fie oficiată înmormântarea lui

Papa Francisc și-a anulat participarea la procesiunea Via Crucis, după ce a prezidat slujba din Vinerea Mare la basilica Sfântul Petru

Partenerii noștri