Live

Doi poliţişti care au ajutat două bătrâne să traverseze strada, premiaţi de ministrul de Interne

Data actualizării: Data publicării:

Doi poliţişti care au ajutat persoane în vârstă să traverseze strada au fost primiţi de ministrul interimar al MAI, Mihai Fifor, care i-a premiat şi a făcut public gestul lor.

Imaginile cu cei doi poliţişti au fost postate, sâmbătă, de Ministerul Afacerilor Interne.

"Mihai Fifor, s-a întâlnit cu Oana și Robert, doi colegi polițiști, pentru a-i felicita și încuraja. Amândoi s-au evidențiat prin spirit civic, acordând o mână de ajutor unor persoane în vârstă, atunci când au avut nevoie.

Mai mult decât atât, altruismul și înțelepciunea de care a dat dovadă Oana față de o tânără turistă din Germania, au atras recunoștința din partea autorităților germane, care au transmis mulțumiri scrise Poliției Române. Pe scurt, aflată în timpul serviciului, a fost abordată de turistă, care își pierduse toate actele și banii. Soluția a găsit-o pe loc, oferindu-i cazare pentru câteva zile, timp în care a ajutat-o să contacteze Ambasada Germaniei la București, pentru a putea să se întoarcă în țara sa.

Astfel de angajați garantează că această instituție își recâștigă încrederea societății, pentru că, atunci când situația impune, nu sunt nepăsători și nici superficiali", scrie MAI.

Postarea a declanşat sute de comentarii în care oamenii aduc aminte de cazul unei femei vârstnice care a fost amendată pentru că nu a reuşit să traverseze în timpul cât semaforul a arătat culoarea verde sau atrag atenţia că un astfel de ajutor este normal.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care atacatorul cu sabie de samurai este arestat. Acesta a ucis un copil de 14 ani și i-a tăiat mâna unei polițiste

Un șofer din Cluj a fost încătușat în mijlocul străzii. Bărbatul fusese tras pe dreapta, dar și-a continuat drumul, cu poliția pe urme

Violențe la Universitatea Columbia. Polițiștii din New York au intervenit în forță în campusul blocat de manifestanți. 300 de arestări

Încă un suspect în dosarul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în țară

Partenerii noștri