Live

Ce ar însemna încă două săptămâni de amânare a deschiderii restaurantelor: „Avem deja pierderi de 1,5 miliarde de euro”

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

O amânare cu încă două săptămâni a deschiderii restaurantelor ar duce la pierderi uriașe, în condițiile în care, în domeniu, sunt deja pierderi de 1,5 miliarde de euro, raportat la veniturile de anul trecut. În plus, turiștii care merg în vacanță și au plătit masa nu vor putea beneficia de aceste servicii, a spus la Digi24 Dragoș Petrescu, președinte al unei organizații patronale din HoReCa.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a spus marți seară la Digi24 că la finalul acestei săptămâni se va lua decizia redeschiderii restaurantelor, însă acest lucru nu va fi posibil „dacă se mențin lucrurile astea”, făcând referire la numărul de cazuri noi de coronavirus. „Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile”, a precizat el.

"Sper să ne ținem de acest calendar și restaurantele să se deschidă. Din punctul nostru de vedere nu se îndeplinesc premisele să nu se deschidă. E foarte important ca industria să pornească.

Azi suntem la cota de sub 20% din capacitate.

Am lucrat cu ANSVSA al aceste norme, avem normele pregătite, suntem gata să primim clienții în condiții de siguranță, dar așteptăm decizia ca să putem efectiv porni.

Urmărim cu mare atenție evoluția numărului de infectări, ne menținem în acest trend, nu considerăm că avem un impediment în a restarta industria la 1 iulie.

O amânare cu încă două săptămâni ar mări pierderile evaluate deja la 1,5 miliarde de euro, dacă ne raportăm la vânzările din anul trecut. Sunt pierderi uriașe.

Aceste două săptămâni ca potențială amânare sunt în mijlocul sezonului estival, turiștii nu pot servi masa în restaurantele hotelurilor unde au plătit pentru vacanță.

Sunt într-o situație extrem de proastă", a declarat la Digi24 Dragoș Petrescu, președinte al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Redactare Georgiana Marina

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce scrie pe etichetele produselor lactate e diferit de ce conțin ele de fapt. Concluzii după ce au fost analizate 148 de probe

„Aveți grijă la carnea tocată și la bere”. Avertismentul ANPC pentru români înainte de 1 Mai

Guvernul alocă fonduri pentru programul „Electric Up”. Până la 150.000 de euro pentru panouri fotovoltaice. Cine poate obține finanțare

Consumatorii din UE vor avea „dreptul la reparare”. Parlamentul European a votat directiva care clarifică obligațiile producătorilor

Partenerii noștri