Live

Guvernul vrea să schimbe formula de calcul a ROBOR

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul de Finante, Darius Valcov, sustine o conferinta de presa, la sediul Ministerului, in Bucuresti, joi, 8 ianuarie 2015. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Formula de calcul a ROBOR, în forma actuală, poate fi subiect al manipulărilor, spune Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul României vrea să discute cu banca centrală o schimbare potențială în formula folosită pentru calculul ratei dobânzilor interbancare ROBOR, ca modalitate de a evita plata controversatei pe actiovele bancare, a spus Darius Vâlcov într-un interviu acordat Bloomberg Tax . „Sper să putem avea o schimbare radicală în felul în care este calculat ROBOR sau chiar dispariția acestuia. O decizie va fi luată cu banca centrală care poate modifica regulile interne”, a spus el.

Taxa pe activele bancare, așa-zisa "taxă pe lăcomie", se calculează şi se plăteşte trimestrial, putând ajunge și la 0,3%, dacă ROBOR depășește 3%.

Citește aici mai mult despre ROBOR. Ce este, cum se calculează, cum ne influențează

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Indicele ROBOR la trei luni a coborât la 6,19% pe an

Ratele românilor la început de 2024: IRCC stagnează de un an, după creșteri masive. ROBOR a scăzut în 2023, dar se menține lider

Minel Prina, fost primar al Slatinei condamnat în dosarul lui Darius Vâlcov, a fost adus în țară

Minel Prina, fost primar al Slatinei condamnat în dosarul lui Darius Vâlcov, va fi adus în țară săptămâna viitoare (surse)

Partenerii noștri