Live

LG nu va mai produce telefoane mobile

Data publicării:
Sursa foto: Profimedia Images

LG Electronics a anunțat astăzi că își va închide divizia de telefonie mobilă, care se confruntă cu mari pierderi, informează BBC.

În ianuarie, gigantul sud-coreean spunea că ia în considerare mai multe opțiuni în privința producției de telefoane mobile, după ce divizia responsabilă s-a confruntat cu pierderi de 4,5 miliarde de dolari în ultimii șase ani.

LG a adus o serie de inovații în piața telefoanelor mobile, iar asta i-a permis în 2013 să urce până pe poziția a treia în clasamentul producătorilor. Cu toate acestea, pentru LG au urmat o serie de probleme hardware și software.

Divizia de telefonie mobilă LG a început să acumuleze pierderi, iar compania mamă a încercat să negocieze vânzare unor părți din afacere, însă tranzacțiile nu s-au concretizat.

LG încă este al treilea cel mai mare producător de telefoane din America de Nord după vânzări, însă a scăzut puternic pe alte piețe. Telefoanele LG mai sunt răspândite în Coreea de Sud.

"Decizia de a ieși de pe piața extrem de competitivă a telefoniei mobile va permite companiei să se concentreze pe alte domenii, precum componentele de mașini electrice, robotică, inteligență artificială, dispozitive conectate și dispozitive de tip smart home", se arată într-un comunicat LG.

În 2020, LG a vândut 28 de milioane de telefoane mobile. Spre comparație, Samsung a vândut 256 de milioane de telefoane anul trecut, în timp de Apple, liderul de piață, a livrat 80 de milioane de unități doar în perioada octombrie-decembrie 2020.

Divizia de telefonie mobilă este cea mai mică dintre cele cinci divizii LG, reprezentând doar 7,4% din veniturile companiei. Cota LG pe piața de telefonie mobilă a ajuns aproape 2%.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tânăr reţinut după ce a intrat în casa mamei sale cu un cuţit şi i-a luat telefonul mobil. El a încălcat ordinul de protecție

Toți americanii vor primi același mesaj pe telefon astăzi, într-un interval de 30 de minute

Trei bărbați au fost prinși în trafic după ce au încercat să șantajeze o adolescentă ca să-i înapoieze telefonul mobil

Butonăm, nu comunicăm. Cum poate distruge telefonul mobil viața de cuplu

Partenerii noștri