Live

Miliardarul de care n-a auzit nimeni. Cine este Autry Stephens și cum a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii

Data actualizării: Data publicării:
Înaite de a-și vinde compania, Autry Stephens (centru) este pe locul 77 în indexul miliardarilor calculat de Bloomberg FOTO: Endeavour Energy Resources

Deși este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Autry Stephens este un anonim chiar și în țara lui - SUA. Este retras, modest și după ultima decizie de business se va retrage complet din viața publică.

La începutul acestei săptămâni, Autry Stephens și-a vândut compania, Endeavour Energy Resources, către Diamondback Energy. Acordul de 26 de miliarde de dolari în numerar și acțiuni l-ar face cel mai bogat magnat din domeniul petrolului din SUA, spune Bloomberg, citat de Business Insider.

Stephens a părut că regretă să părăsească compania pe care a fondat-o în 1979, spunând pentru The Wall Street Journal că a luat decizia pentru că a fost diagnosticat cu cancer. „O să-mi fie dor de oamenii de acolo. A fost un fel de mică familie”, a spus el.

Miliardarul a rezistat mult timp în fața presiunilor din exterior de a vinde Endeavour, care era una dintre ultimele companii petroliere importante independente din vestul Texasului. Însă până la urmă a cedat, după ce medicii i-au spus că are cancer de prostată.

A spus că a decis să nu-i lase compania moștenire fiicei sale, Lyndal Greth, care face parte din consiliul director, iar fiul lui nu este implicat în afacerea familiei.

Acum, după înțelegerea cu Diamondback Energy, care i-a făcut o ofertă mai mare decât ExxonMobil și ConocoPhillips, compania lui va deveni o forță în domeniul energetic.

Cei care îl cunosc pe Stephens spun că este un individ extrem de modest. A mers la muncă până de curând cu o Toyota Land Cruiser veche și a zburat în SUA în interes de business sau personal la clasa economică. Obiceiurile lui reflectă viața modestă pe care a avut-o în primii ani, născându-se și trăind într-o fermă din centrul Texasului, în care se cultivau arahide și pepeni verzi.

Stephens a ajuns să aibă un succes uriaș cu afacerea lui și pentru că a fost întotdeauna deschis la nou, la tehnologie și a adoptat strategii care l-au ajutat să treacă cu bine de criza financiară din 2008, în timp ce mulți alți operatori americani s-au prăbușit. „Istoria industriei petroliere este plină de povești despre oameni care fac și pierd averi de mai multe ori”, a spus el.

Fiind întrebat ce are de gând să facă cu miliardele pe care tocmai le-a încasat, Stephens a spus că încă nu s-a gândit la asta.

Înaite de a-și vinde compania, Autry Stephens era pe locul 130 în indexul miliardarilor calculat de Bloomberg, iar acum este pe locul 77.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar

Un miliardar merge la închisoare, dar banii lui se înmulțesc. „Va avea o avere semnificativă când va fi eliberat”

Transmisiune specială Digi24 din SUA. Cum se fabrică avioanele de luptă F-35. Imagini din Texas cu aeronavele de atac

Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

Partenerii noștri