Live

Petrolul a ajuns la 113 dolari pe baril, pentru prima dată în ultimii opt ani

Data actualizării: Data publicării:
Sonde petroliere. Foto: GettyImages

Prețul petrolului a crescut din nou miercuri și a atins 113 dolari pe baril pentru prima dată în ultimii opt ani, potrivit CNN.

Brent, punctul de referință mondial, a crescut cu 5,4% în tranzacțiile recente, până la 110,20 dolari pe baril. La un moment dat, a atins 113,02 USD, în creștere cu aproape 8% pe zi și a ajuns la cel mai ridicat nivel din iunie 2014.

Țițeiul american a crescut cu încă 4% miercuri dimineață, la 107,42 dolari pe baril. Țițeiul american, cunoscut și sub numele de West Texas Intermediate (WTI), a crescut cu 8%, până la 111,50 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din august 2013.

Creșterea prețului petrolului reflectă îngrijorarea că invazia rusă a Ucrainei și sancțiunile ulterioare împotriva Kremlinului vor perturba aprovizionarea cu petrol. Noile prețuri vin la mai puțin de o zi după ce Agenția Internațională pentru Energie și Casa Albă au anunțat eliberarea de urgență a 60 de milioane de barili de petrol.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stormy Daniels depune mărturie în procesul cu Trump: „M-a provocat să-l pleznesc la fund”

„Nu vor putea să se ascundă nici la Capitoliu, nici la Elysee”. Medvedev amenință cu lovituri nucleare în capitalele occidentale

Un bărbat și-a ucis soția pentru că nu își mai permitea să plătească pentru tratamentul ei medical

Remus Pricopie: „E fundamental ca România să rămână un stat pivot al democraţiei şi să fie condusă de oameni serioşi”

Partenerii noștri