Live

Nici nu s-a uscat bine, că asfaltul de pe Otopeni trebuie schimbat. Problemele descoperite la piste

Data actualizării: Data publicării:

Firma Drumuri și Poduri Gheorghieni, controlată indirect de către asfaltatorul Costel Cășuneanu, a fost nevoită să îndepărteze asfaltul turnat pe 400 de metri pătrați de pistă.

Problemele au apărut pe aproximativ 20 de metri pătrați din cauza unui fenomen numit de exsudare a bitumului (exsudare = ieșire la suprafață a unui material component).

Acesta a făcut ca suprafața de rualre să nu mai corespundă cerințelor tehnice privind rugozitatea pistei. In realitate au fost frezați 400 de metri pătrați de pistă respectiv întreaga suprafață pe care s-a folosit șarja respectivă de bitum. Suprafața a fost frezată și urmează să fie refăcută până luni când este programată recepția pistei.

Un caz similar a fost întâlnit în primvăvara acestui an pe lotul 3 din autostrada Sebeș Turda. Exsudarea face ca la suprafața căii de rulare să apară un exces de bitum care face o suprafață să fie alunecoasă și deci periculoasă pentru vehiculele care rulează.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trenurile Gara de Nord București - Aeroportul Otopeni sunt suspendate temporar 4 ore pe zi. Ce alternativă au călătorii

Gabriel Bulgaru, noul director general interimar al Aeroporturilor Bucureşti (surse)

Motivul pentru care doi soți au fost înmormântați pe pista unui aeroport din Georgia

Momente emoționante pe Otopeni. Românii din Gaza au povestit printre lacrimi ce au lăsat în urmă: Mama, frate, surori, nimic nu mai e

Partenerii noștri