Motivul pentru care doi soți au fost înmormântați pe pista unui aeroport din Georgia

Data actualizării: Data publicării:
morminte aeroport savannah
Mormintele lui Richard și Catherine Dotson se află chiar pe pista aeroportului din Savannah. Foto: Aeroportul Internațional Savannah

Mormintele lui Richard și Catherine Dotson se află chiar pe pista aeroportului din Savannah, din statul american Georgia. „Totul este legal și unic”, transmit reprezentanții aeroportului, potrivit Heute.

Aeroporturile sunt locuri aglomerate, iar zgomotul avioanelor care decolează și aterizează continuu este asurzitor. Nimic nu poate fi mai departe decât ideea de a-ți găsi odihna finală acolo.

Cu toate acestea, pista 10 a Aeroportului Internațional Savannah nu este doar o zonă de aterizare normală pentru aeronave, ci și locul de odihnă al lui Richard și Catherine Dotson, care au fost îngropați aici în 1884 și în 1877.

Cum se explică asta? Potrivit The State , un ziar din Carolina de Sud, aeroportul a fost construit inițial pe foste terenuri agricole, care găzduia un loc de înmormântare a familiei Dotson. Se estimează că acolo erau în jur de 100 de morminte. Când aeroportul trebuia extins în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, strănepoții soților Dotson au negociat cu guvernul federal pentru a muta majoritatea mormintelor - cu excepția celor ale lui Richard și Catherine Dotson și alți doi membri ai familiei.

„Aceste morminte sunt singurele din lume încorporate într-o pistă activă de 2,8 kilometri, folosită anual de mii de avioane”, se arată pe site-ul aeroportului, care spune că totul „este unic și legal”.

Alte două morminte ale rudelor Dotson sunt situate în apropiere, pe marginea celei mai active piste a aeroportului.

Membrii familiei au voie să viziteze mormintele însoțiți de o escortă, dar nu pot fi lăsate flori.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri