Live

A murit Dianne Feinstein, cea mai longevivă femeie senator din istoria Statelor Unite

Data publicării:
Dianne Feinstein a murit la vârstă de 90 de ani, după o lungă carieră politică. Foto: Profimedia Images

Senatoarea americană Dianne Feinstein, una dintre cele mai longevive politiciene din Statele Unite, a murit, vineri, la vârsta de 90 ani, relatează Reuters.

Feinstein a avut una dintre cele mai lungi cariere în politica americană, deținând funcția de senator pentru statul California din 1992. Democrata în vârstă de 90 de ani a murit în funcție, iar succesorul ei temporar, până la alegeri, va fi numit de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Ea a rămas cunoscută pentru prima reformă serioasă în domeniul armelor de foc în Statele Unite și pentru documentarea cazurilor de tortură ale suspecților de terorism la CIA.

Feinstein a fost, de asemenea, prima femeie care a devenit președintă a influentei comisii de informații din Senatul SUA.

De-a lungul carierei ei de aproape 31 de ani în Senatul SUA, Feinstein a rămas cunoscută ca o democrată moderată, adoptând uneori și poziții ceva mai liberale, dar criticată îndelungat de facțiunea de stânga din interioriul partidului.

Ea a ajuns în Senatul SUA după ce a câștigat alegeri anticipate în 1992 și a fost realeasă, apoi, de încă cinci ori, inclusiv în 2018, devenind, astfel, cea mai longevivă femeie senatoare din istorie.

Anterior, a fost primăriță a orașului San Francisco între 1978 și 1988, după ce predecesorul ei a fost asasinat. Momentul asasinatului a marcat-o atât de mult încât și-a dedicat cariera reformei în domeniul armelor de foc pentru a opri „uciderea nevinovaților”.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prima dezbatere prezidențială americană va avea loc, în premieră, în iunie. Biden și Trump au convenit locul și data

Remus Pricopie îl acuză pe Geoană de lipsă de responsabilitate: A participat la aruncarea în derizoriu a funcției de demnitate publică

Klaus Iohannis, întrevedere la Washington cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

Violența împotriva politicienilor germani continuă. O senatoare a fost lovită într-o bibliotecă și a ajuns la spital

Partenerii noștri