Live

Arme de foc confiscate de autorități, transformate într-un loc de joacă pentru copii în Peru

Data actualizării: Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Autoritățile din Peru au găsit o modalitate ingenioasă de a folosi armele confiscate de forțele de ordine, transformându-le într-un loc de joacă pentru copiii din capitala Lima, scrie Reuters.

Peste 5.000 de arme de foc au fost topite pentru a crea balansoare, bare de căţărat, leagăne şi chiar aparate de gimnastică în parcul din Lima, au anunţat autorităţile locale.

„Acest loc de joacă este un vis”, a declarat Danitza Vilca, un reprezentant al consiliului local.

„Este un vis devenit realitate datorită armelor care erau folosite înainte pentru a comite crime, pentru a ucide. Acum, aceste arme sunt folosite pentru binele copiilor noştri”, a mai spus el.

Crearea parcului a fost rezultatul unei colaborări între localnici şi organismul de control al armelor din Peru (SUCAMEC), potrivit Agerpres.

Armele confiscate au fost topite şi transformate în loc de joacă de o fabrică de oţel din ţară.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cel mai bine plătit model din lume s-a întâlnit cu Lewis Hamilton și a regretat imediat ce a urmat: ”Mi-e frică. O să plâng”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În timp ce statul e blocat în soluții, sute de copii cu malformații cardiace au fost salvați în străinătate: „Ar fi murit în România”

Rusia ameninţă să lovească ţinte britanice atât în Ucraina, cât şi în alte ţări

Un cunoscut oraș din Franța le interzice copiilor sub 13 ani să iasă singuri pe stradă noaptea. „La vârsta asta nu gândești prea mult”

Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese: „Mă mir că nu au pus lese la intrare”

Partenerii noștri