Live

Video „Avioane rusești, duceți-vă dracului!”. Ucrainenii au doborât într-o singură zi 4 avioane ale Moscovei, din care 3 de ultimă generație

Data actualizării: Data publicării:
Avion rusesc Suhoi Su-30 doborât deasupra Ucrainei. Foto: Captură Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Aviația rusă a pierdut patru avioane în ultimele 24 de ore, doborâte de sistemele antiaeriene ucrainene. Este vorba despre un avion de atac la sol Suhoi Su-24 și alte trei aeronave de ultimă generație ale Moscovei: două avioane multirol Suhoi 30 și un avion avansat de vânătoare-bombardament Suhoi 34, conform ministerului ucrainean al Apărării.

Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare în care se vede un avion multirol Suhoi Su-30 rusesc lovit de o rachetă antiaeriană portabilă (Stinger, conform surselor ucrainene) și care, la scurt timp, se prăbușește pe un câmp. Cei doi piloți au reușit să se catapulteze.

O altă înregistrare publicată pe Twitter arată un alt avion Su-30 cu motorul în flăcări după ce a fost lovit de o rachetă antiaeriană. Nu se știe ce s-a întâmplat cu acest aparat și care a fost soarta piloților.

„Astăzi este o zi bună pentru armata ucraineană și o zi proastă pentru aviația rusă. Un avion Su-25, două Su-30 și un Su-34 s-au dus dracului”, se arată într-o postare publicată pe Twitter de ministerul ucrainean al Apărării.

Comentariul ministerului ucrainean al Apărării face referire la celebra expresie „Navă rusă, du-te dracului!” („Russian warship, go f.k yourself!” rostită de militari ucraineni de pe Insula Șerpilor la adresa fostului crucișător „Moscova” (ulterior scufundat de două rachete antinavă).

Conform site-ului Oryx, care s-a specializat de la începutul războiului în agregarea și publicarea tuturor imaginilor oficiale sau din surse deschise cu tehnică de luptă distrusă în Ucraina, aviația rusă a pierdut cel puțin 58 de avioane (doar pe baza probelor foto-video). Dintre acestea, cel puțin 28 sunt avioane de ultimă generație ale Moscovei de tipurile Su-30/34/35.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Soldații ruși au ucis peste 100 de oameni după ce s-au întors de pe front. „O problemă pe care Rusia nu o recunoaște”

Rusia ameninţă să lovească ţinte britanice atât în Ucraina, cât şi în alte ţări

Ursula von der Leyen i-a cerut lui Xi Jinping să îl convingă pe Putin să oprească războiul din Ucraina

Salarii de mii de dolari și pașapoarte rusești. Cum convinge Rusia cetățeni cubanezi să lupte pe frontul din Ucraina (BBC)

Partenerii noștri