Live

Cea mai bătrână persoană din lume a împlinit 119 ani. S-a născut în anul în care frații Wright făceau primul zbor

Data actualizării: Data publicării:
Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume. Foto: Profimedia Images

Cea mai bătrână persoană din lume a cărei vârstă a fost verificată, Kane Tanaka, a împlinit, duminică, 119 ani, relatează The Guardian. Japoneza, născută în 1903, a prins 5 domnii imperiale de-a lungul vieții și se numără printre cei peste 86.000 de centenari japonezi.

Kane Tanaka, care spune că are o slăbiciune pentru băuturi acidulate și pentru ciocolată, a marcat un nou prag, duminică, sărbătorindu-și ziua de naștere cu personalul azilului la care este internată, în prefectura Fukuoka, în sud-vestul Japoniei.

Tanaka a fost recunoscută în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână persoană în viață din martie 2019, pe când avea 116 ani. De atunci, ea a obținut și recordul de cea mai bătrână persoană din Japonia când a împlinit 117 ani și 261 de zile în septembrie 2020.

Născută în 1903, cu șase luni înainte de George Orwell, Tanaka a prins cinci ere imperiale japoneze și face parte dintr-un grup tot mai mare de japonezi care au depășit vârsta de 100 de ani.

Conform estimărilor, Japonia numără un număr record de oameni de peste 100 de ani – 86.510, o creștere puternică de la 6.060, câți erau cu un an în urmă. Majoritatea centenarilor sunt femei – puțin peste 10.000 dintre ei sunt bărbați.

Speranța de viață în Japonia, una dintre societățile cele mai îmbătrânite din lume, a urcat și ea, depășind noi recorduri – 87,74 ani pentru femei și 81,64 ani la bărbați. Numărul oamenilor tineri rămâne în scădere, în schimb, în ciuda încercărilor guvernului nipon de a crește sporul natural.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un gunoi spațial gigant a fost fotografiat pentru prima oară de aproape de o companie japoneză care vrea să curețe spațiul de deșeuri

Un oraș japonez vrea să ridice un gard din plasă pentru a bloca fotografiile turistice ale Muntelui Fuji

6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina

O femeie din Ucraina a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung păr din lume

Partenerii noștri