Live

Coaliția anti-ISIS din Irak și-a suspendat activitatea. Țările aliate se concentrează pe apărarea în fața atacurilor posibile

Data publicării:
FOTO: John Moore/Getty Images

Coaliţia internaţională care se lupta cu ISIS şi-a suspendat operaţiunile împotriva grupului terorist pentru ca forţele sale să se poată concentra pe protejarea militarilor staţionaţi la bazele militare din zonă, în urma tensiunilor crescânde după asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani, relatează The Guardian.

Anunţul a venit la puţin timp după ce parlament irakian a votat o moţiune care prevede expulzarea trupele americane din ţară. Într-un comunicat, coaliţia condusă de Statele Unite afirma că este hotărâtă să îşi protejeze bazele după ce grupuri şi miliţii pro-iraniene au lansat mai multe atacuri cu rachete asupra lor.

Aceste evenimente ne-au limitat capacitatea de a continua antrenamentele cu partenerii noştri şi de a le susţine operaţiunile împotriva ISIS. Prin urmare, am hotărât să întrerupem aceste activităţi”, au declarat reprezentanţii coaliţiei.

Au existat mai multe avertizări în legătură cu faptul că asasinarea lui Soleimani ar putea compromite stadiile finale ale luptei împotriva Statului Islamic, forţat să se retragă în faţă forţelor din Irak şi Siria cu ajutorul forţelor aeriene ale coaliţiei.

În Irak sunt dislocați peste 5.000 de militari americani în cadrul Coaliției internaționale anti-ISIS, coaliție din care mai fac parte militari din alte state aliate ale SUA. România nu contribuie cu forțe armate la această operațiune internațională.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri