Live

Coreea de Nord transmite Rusiei că o va sprijini "pe deplin" după rebeliunea Wagner

Data publicării:
Kim Jong Un și Vladimir Putin la Vladivostok, în 2019. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord şi-a oferit sprijinul deplin pentru Rusia după revolta grupului paramilitar Wagner, a informat duminică presa de stat.

Într-o întâlnire cu ambasadorul rus la Phenian, Alexander Matsegora, ministrul adjunct de externe nord-coreean Im Chon Il "şi-a exprimat convingerea fermă că recenta rebeliune armată din Rusia va fi suprimată cu succes", a informat agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

Forţele grupului paramilitar Wagner au început să-şi părăsească poziţiile din Rusia la ordinele liderului lor, Evgheni Prigojin, care a făcut cale întoarsă după ce a sfidat direct autoritatea preşedintelui rus Vladimir Putin.

Im Chon Il a afirmat că "armata şi poporul rus vor depăşi cu siguranţă greutăţile şi vor ieşi în mod eroic victorioşi din operaţiunea militară specială împotriva Ucrainei", potrivit KCNA, citată de Agerpres.

Coreea de Nord a numit conflictul un "război proxy" al SUA pentru a distruge Rusia şi a condamnat ajutorul militar occidental acordat Kievului.

În calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, Rusia s-a opus mult timp noilor sancţiuni împotriva Coreei de Nord din cauza programului său nuclear şi a testelor repetate de rachete.

 

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

General american: Rusia nu are forțe suficiente pentru o străpungere majoră în Ucraina

Statele Unite anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

Primul politician transgender din Rusia a anunțat că revine la genul său inițial: „Am realizat că sunt bărbat în postul mare”

Ce părere au chinezii despre Vladimir Putin: „Mi s-a părut mereu foarte frumos”/ „Trebuie respectat”

Partenerii noștri