Coreea de Nord transmite Rusiei că o va sprijini "pe deplin" după rebeliunea Wagner

Data publicării:
Kim Jong Un și Vladimir Putin la Vladivostok, în 2019, cu pahare de sampanie in maini
Kim Jong Un și Vladimir Putin la Vladivostok, în 2019. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord şi-a oferit sprijinul deplin pentru Rusia după revolta grupului paramilitar Wagner, a informat duminică presa de stat.

Într-o întâlnire cu ambasadorul rus la Phenian, Alexander Matsegora, ministrul adjunct de externe nord-coreean Im Chon Il "şi-a exprimat convingerea fermă că recenta rebeliune armată din Rusia va fi suprimată cu succes", a informat agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

Forţele grupului paramilitar Wagner au început să-şi părăsească poziţiile din Rusia la ordinele liderului lor, Evgheni Prigojin, care a făcut cale întoarsă după ce a sfidat direct autoritatea preşedintelui rus Vladimir Putin.

Im Chon Il a afirmat că "armata şi poporul rus vor depăşi cu siguranţă greutăţile şi vor ieşi în mod eroic victorioşi din operaţiunea militară specială împotriva Ucrainei", potrivit KCNA, citată de Agerpres.

Coreea de Nord a numit conflictul un "război proxy" al SUA pentru a distruge Rusia şi a condamnat ajutorul militar occidental acordat Kievului.

În calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, Rusia s-a opus mult timp noilor sancţiuni împotriva Coreei de Nord din cauza programului său nuclear şi a testelor repetate de rachete.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri