Live

Trump e misterios: spune că știe ce face Kim Jong-un, dar nu poate să dezvăluie acum

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong-un și Donald Trump, în 2019 Foto: Getty Images

Preşedintele Donald Trump a declarat luni că „are idee” despre ce mai face Kim Jong-un şi şi-a exprimat speranţa că acesta se simte bine, după mai multe zile în care au circulat speculaţii referitoare la sănătatea liderului nord-coreean, informează Reuters, preluată de Agerpres.

„Nu vă pot spune exact”, a răspuns Trump, întrebat în legătură cu starea de sănătate a lui Kim Jong-un la conferința de presă de la Casa Albă. „Da, ştiu chiar foarte bine, dar nu pot vorbi despre asta acum. Îi doresc numai bine”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele american a sugerat că misterul va fi rezolvat în curând. „Sper că este bine. Chiar ştiu cum este, relativ vorbind. Vom vedea, probabil că veţi auzi în viitorul nu prea îndepărtat”, a spus Trump.

Locul în care se află acum liderul nord-coreean şi o posibilă operaţie la inimă la care ar fi fost supus recent au constituit subiectele a numeroase speculaţii în ultimele săptămâni.

Site-ul Daily NK cu sediul în Seul, un portal de ştiri gestionat de refugiaţi nord-coreeni, a informat săptămâna trecută că Kim Jong-un se reface după o operaţie la inimă la care a fost supus la 12 aprilie. Site-ul cita o sursă din Coreea de Nord, fără a-i dezvălui identitatea.

Pe de altă parte, un tren aparţinând, după toate probabilităţile, lui Kim Jong-un a fost reperat în nişte imagini din satelit într-o staţiune balneară în estul Coreei de Nord, conform informaţiilor furnizate duminică de site-ul american 38North. Iar consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean, Moon Chung-In, a declarat pentru CNN că Kim Jong-un trăieşte şi are o stare bună de sănătate, adăugând că liderul nord-coreean se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan. 

Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit de trei ori față în față, ultima dată în iunie anul trecut, când șeful Casei Albe a fost primul președinte american care a călcat pe pământ nord-coreean. Cei doi, alături de președintele Coreei de Sud, s-au întâlnit în zona demilitarizată de la granița dintre cele două Corei.

O altă întâlnire între Trump și Kim avusese loc în februarie 2019, la Hanoi, iar în 2018 a avut loc un primul lor summit, cu adevărat istoric, întrucât era pentru prima oară când liderii celor două țări inamice, care nu au relații diplomatice și care s-au amenințat reciproc cu arma nucleară, se vedeau față în față. 

Citiți și:  Kim Jong-un trăiește, dar ar fi în autoizolare. Presa de la Phenian îi publică un mesaj, după două săptămâni de tăcere

Ultimele imagini oficiale cu Kim Jong-Un publicate în Coreea de Nord. Mesajul pe care l-ar fi transmis luni unui șef de stat

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Partenerii noștri