Ultimele imagini oficiale cu Kim Jong-Un publicate în Coreea de Nord. Mesajul pe care l-ar fi transmis luni unui șef de stat

Data publicării:
Kim Jong-un
FOTO: kcna.kp

Luni, presa din Coreea de Nord a publicat mesajul pe care liderul suprem l-ar fi transmis președintelui din Africa de Sud, cu ocazia unei sărbători naționale. Ultimele imagini oficiale cu Kim Jong-un au fost publicate pe data de 12 aprilie pe site-ul agenției oficiale din Coreea de Nord - Korean Central News Agency

Luni, 27 aprilie, pe site a fost publicat și un mesaj pe care liderul suprem de la Phenian i l-ar fi trimis lui Cyril Ramaphosa, președintele Republicii Africa de Sud.

Kim Jong-un a transmis un mesajguvernului și oamenilor din Republica Africa de Sud în numele guvernului și oamenilor din Republica Populară Coreeană, de Ziua Libertății, sărbătoarea națională a oamenilor din Africa de Sud”.

Pe site-ul agenției, ultimele fotografii oficiale cu liderul de la Phenian sunt de pe 12 aprilie 2020.

FOTO: kcna.kp
FOTO: kcna.kp

Atunci, Kim Jong-un a participat la o şedinţă a Comitetului Central. În aceeaşi zi, dictatorul nord-coreean s-ar fi întâlnit cu membri din aviaţia militară a ţării şi „a asistat la exerciţii ale piloţilor de atac”.

În toiul speculațiilor despre soarta lui Kim Jong-un, pe care unele surse îl dădeau mort sau în într-o stare foarte gravă în urma unei operații pe cord, presa oficială de la Phenian a publicat duminică un mesaj de la liderul nord-coreean, fiind pentru prima dată când îi menționează numele, după două săptămâni de tăcere. 

Prima ipoteză privind dispariţia lui Kim in spațiul public specula o operaţie pe cord, în urma căreia au apărut complicaţii. Alte surse lasă să se înţeleagă că el s-ar fi autoizolat, pe fondul pandemiei de coronavirus, într-o staţiune balneară de lux din estul ţării. Această informaţie este susţinută cu fotografii din satelit, care surprind trenul personal al lui Kim Jong-un, în gara din această staţiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri