Live

Criză umanitară în India. Starul de la Bollywood care a plătit datoriile a 1.398 de fermieri

Data publicării:
Foto: Agerpres

Actorul de la Bollywood Amitabh Bachchan a plătit datoriile a 1.398 de fermieri, adică peste 560.000 de dolari. Asta pentru că India se confruntă cu o criză generalizată în agricultură, care i-a împins pe mulți  indieni în sărăcie extremă, scrie CNN.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de actor, pe blogul personal. Acesta a scris, marți, că „a avut grijă” de 1.398 de fermieri din statul indian Uttar Pradesh, aflat în nordul țării, stat în care s-a născut, de altfel, și el.

Mai mult de 50% din populația Indiei lucrează în agricultură sau sectoare asociate. Asta în timp ce sectorul agricol în sine contribuie cu 18% la PIB.

Fermierii indieni au fost loviți de o serie de nenorocirii în ultimii ani - un muson devastator care le-a distrus culturile, prețurile tot mai mari la carburanți și politici statale neadecvate.

Actorul Amitabh Bachchan (Foto: Agerpres)

Rezultatul a fost că mii de fermieri au strâns datorii uriașe. Datele guvernamentale arată că nu mai puțin de 11.772 de persoane care lucrează în sectorul agricol s-au sinucis numai în anul 2013, din cauza asta. Sunt cele mai recente date, menționează CNN, și înseamnă o medie de 44 de sinucideri pe zi.

În 2016, premierul indian Narendra Modi a promis că va revigora sectorul agricol și va dubla veniturile agricultorilor până în anul 2022.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În China, 300 de milioane de oameni vor ieși la pensie în următorul deceniu. Cum a afectat sistemul lui Xi viața pensionarilor

Ambasadorii din țările arabe, islamice și cele aliate au discutat la București despre „situația umanitară disperată” din Fâșia Gaza

Barack Obama critică decizia Israelului de a tăia accesul la hrană și apă populației din Gaza

Fâșia Gaza riscă o criză umanitară după ce Israel a ordonat „asediu complet” și a oprit livrările de combustibil și alimente

Partenerii noștri