Barack Obama critică decizia Israelului de a tăia accesul la hrană și apă populației din Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Barack Obama
Barack Obama. Foto: Profimedia Images

Unele dintre deciziile Israelului în războiul său împotriva Hamas, inclusiv tăierea accesului la hrană și apă, ar putea să „facă intransigente atitudinile palestiniene vreme de generații” și să slăbească sprijinul internațional pentru Israel, a spus fostul președinte al SUA, Barack Obama, într-un mesaj publicat luni.

Fostul președinte american a spus că orice strategie militară israeliană care ignoră costurile umane ale războiului ar putea să aibă „într-un final, efecte adverse”.

„Decizia guvernului israelian de a tăia accesul la hrană, apă și electricitate unei populații captive amenință nu doar să adâncească o criză umanitară, dar ar putea și să facă intransigente atitudinile palestiniene vreme de generații, să erodeze sprijinul internațional pentru Israel, să facă jocul dușmanilor săi și să submineze eforturile de lungă durată pentru obținerea păcii și stabilității în regiune”, a spus Obama.

Fostul președinte al SUA a condamnat atacul Hamas și a reiterat sprijinul său pentru dreptul Israelului de a se apăra, dar a avertizat față de riscurile la care sunt supuși civilii în astfel de războaie.

Nu este cunoscut dacă Obama și-a coordonat răspunsul cu Joe Biden, președintele american în funcție care încearcă să obțină un nou mandat la anul. Biden a fost vicepreședinte în cele două mandate ale sale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri