Live

Croația ridică nivelul de alertă al armatei din cauza riscului de conflict în Balcani

Data publicării:
Premierul croat Andrej Plenkovic Foto: Profimedia

Croaţia a ridicat starea de alertă a armatei sale pe fondul temerilor că invazia Rusiei în Ucraina ar putea destabiliza Balcanii, a avertizat luni premierul Andrej Plenkovic.

„Armata croată şi-a ridicat nivelul de alertă în faţa acestor evenimente globale şi urmărim în mod special toate evoluţiile din vecinătatea noastră”, a declarat Plenkovic pentru presa croată, referindu-se la atacul rusesc de joi asupra Ucrainei.

Întrebat dacă se teme de o destabilizare a situaţiei din Kosovo, care a obţinut independenţa faţă de Serbia în 2008 şi a cărui suveranitate nu este recunoscută nici de Belgrad, nici de Moscova, Plenkovic a declarat că atacul rusesc a schimbat totul, informează Agerpres. „Urmărim totul, o mare accelerare a istoriei este în curs de desfăşurare. Totul este diferit de la 24 februarie (ziua atacului rusesc asupra Ucrainei). Vom urmări cu mare atenţie evoluţiile din vecinătatea noastră”, a explicat el.

Potrivit unor analişti regionali, Rusia ar putea acum să-şi incite aliaţii sârbi din Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo să provoace tulburări.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele Croației vrea să se auto-desemneze premier după alegeri. I-a numit „țărani analfabeți” pe judecătorii care l-au contrazis

Cum a fost ziua de 24 februarie 2022 la Chișinău. Maia Sandu: Toată lumea era șocată. Prima dată nu am crezut că Rusia a atacat Ucraina

Croaţia şi România sunt singurele ţări din UE care sancţionează prostituatele, spune Avocatul Poporului de la Zagreb

Cel mai mic oraș din lume are doar 100 de metri lungime, 30 de locuitori permanenți și se află în Europa

Partenerii noștri